Zelenović: Tražimo da ne bude rudnika u Jadru i smenu Olivere Zekić

Lider stranke Zajedno za Srbiju, bivši funkcioner Demokratske stranke i višedecenijski „gospodar Šapca“ Nebojša Zelenović izjavio je da organizatori protesta povodom Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji starim zahtevima dodaju dva nova – da rudnik u Jadru ne postoji i da predsednica REM Olivera Zekić i svi članovi tog tela budu smenjeni.

„Tražimo da se po hitnoj proceduri donese zakon kojim će se rudnik u Jadru potpuno izbrisati, da ne postoji. Naš zahtev je da se usvoji zakon da se briše rudnik u Jadru“, rekao je Zelenović na pres konferenciji ispred Predsedništva Srbije, koju su organizovali Građanska platforma akcija, Ekološki ustanak i Ne davimo Beograd.

Kao argument za zahtev da Olivera Zekić bude smenjena, Zelenović je naveo to što je, kako tvrdi, ona učesnike protesta „nazvala banditima“.

Zelenović i Aleksandar Jovanović Ćuta iz pokreta Ekološki ustanak su ocenili da su jučerašnji protesti, kako su naveli, bili uspešni i, kako su rekli, „veliki dan za Srbiju“ i najavili da će protesti biti nastavljeni i sledećeg vikenda.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar