HRONIKA

Nezavisne dnevne novine

SAZNAJEMO: Zatvorenik umro od zlostavljanja u zatvoru u Padinskoj skeli, sumnja se da je i silovan?!

B. S. preminuo je 4. februara u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu u Padinskoj skeli od posledica zlostavljanja, a sumnja se da su ga napala četvorica zatvorenika. Ubijeni zatvorenik je u tom zatvoru izdržavao kaznu zbog prekršaja.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je disciplinske postupke protiv sedam službenika tog zatvora zbog sumnje da su počinili težu povredu radne dužnosti prema Zakonu o državnim službenicima.

„Ovi državni službenici nisu obavestili prepostavljne o vanrednom događaju u kome su učestvovala četvorica prekršajno kažnjenih lica za koje se sumnja da su naneli povrede B.S. koji je preminuo”, rečeno je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

„Ističemo da smo o svojim saznanjima obavestili nadležno tužilaštvo koje će utvrditi da li ima elemnata krivičnog dela’’, navode u UIKS.

Kako nezvanično saznajemo, upravnik ovog zavoda Vladimir Bukvić koji je tu funkciju obavljao od 2018.godine premešten je na niže radno mesto i ubrzo je postavljena druga osoba na rukovodeću funkciju, dok je Uprava reagovala pokretanjem disciplinskih postupaka.

Upava za izvršenje krivičnih sankcija ističe da neće tolerisati ponašanje ovih zaposlenih koji zaobilaze jasno propisane procedure prilikom obavljanja njihovih radnih dužnosti i zbog toga će biti najstrožije sankcionisani.

Kako saznajemo, protiv četvorice osumnjičenih pokrenut je krivični postupak i određen im je pritvor.

Nezvanično se saznaje da je preminuli zatvorenik bio star 70 godina. Za sada nije poznato šta je obdukcijom utvrđeno kao uzrok smrti i nema potvrde da je reč o teškom seksualnom zlostavljanju, kako su preneli neki mediji.

Hypetv.rs/Dejan M. Andrić

Ostavite komentar

Translate »