Roman Abramovič napustio Čelsi!

epa05979811 Chelsea owner Roman Abramovich (C) and his daughter Sofia (R) celebrate winniner the Premier League title after the English Premier League soccer match between Chlesea FC and Sunderland at Stamford Bridge in London, Britain, 21 May 2017. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' service. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications EDITORI EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY
 Vlasnik Čelsija i ruski milijarder Roman Abramovič saopštio je da se povukao iz kluba i da će sada brigu o ovom premijerligašu iz Londona preuzeti poverenici Čelsijeve dobrotvorne fondacije.

„Tokom mog skoro 20-godišnjeg vođenja Čelsija, uvek sam smatrao da je moja uloga da budem čuvar kluba, da je moj posao da omogućim da budemo uspešni koliko možemo, kao i da postavimo osnove za buduhcnost, a da imamo pozitivnu ulogu u zajednici. Uvek sam donosio odluke koje su u interesu kluba. Ostajem privržen ovim vrednostima. Zato danas poverenicima Čelsijeve dobrotvorne fondacije prepuštam upravljanje i brigu o Čelsiju. Verujem da su oni trenutno u najboljoj poziciji da brinu o interesima kluba, igrača, osoblja i navijača“, navodi se u saopštenu Abramoviča objavljenom na sajt kluba.

Kako prenosi AP, ovaj potez Abramoviča usledio je nakon što je član britanskog parlamenta pozvao ruskog milijardera da preda klub nakon napada Rusije na Ukrajinu.

Abramovič, u čijem je u vlasništvu Čelsi bio od 2003. godine, u svojoj izjavi nije pominjao rat u Ukrajini.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar