OTKRIVAMO: Vođa „zvezdarskog“ klana Šljuka oteo Breninog i Bobinog sina Stefana!

Proslavljeni teniser Slobodan Boba Živojinović ostao je zatečen kada smo ga pozvali i rekli da postoje nove informacije u vezi otmice njegovog sina Stefana.


Za ovu informaciju Stefanovi roditelji do danas nisu znali pa su bili u potpunom šoku. Boba nam se javio na telefon, iako je u inostranstvu. Kada smo mu rekli do kakvih smo saznanja došli, na trenutak je zaćutao, pa je zatim rekao:

– Nisam to čuo – rekao nam je zbunjeni Boba. Onda je istakao da i dalje, 21 godinu od nemilog događaja nema snage da priča o tome.

– O tome ne pričam, znate da o tome ne pričam. Stvarno ne želim da govorim na tu temu u inostranstvu sam – ljubazno nam je rekao.

Stefan sa Brenom kada je bio mali

Za razliku od Bobe, Brena se oglašava na temu otmice njenog sina. Kako je uvek isticala, to joj je najtraumatičniji događaj u životu.

– Javili su nam da Stefana možemo otkupiti na dva načina. Živog za 2,5 miliona tadašnjih nemačkih maraka ili mrtvog za pet miliona. Rekli su i da će nam, u slučaju druge mogućnosti, slati deo po deo Stefanovog tela – rekla je jednom prilikom pevačica.

Stefan je, inače, imao samo osam godina kada je 23. novembra 2000. kidnapovan ispred porodične kuće na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Ta otmica je i danas zvanično nerasvetljena i nikad niko nije bio uhapšen zbog nje. Prema rečima Bojana T, Spasojević je za otmicu deteta saznao dan kasnije, 24. novembra…

– Bio sam pored Dušana kada mu je pozvonio telefon i kad ga je pozvao jedan čovek iz Vlade Srbije. Duća je pobesneo čim je čuo za šta ga sumnjiče, vikao je da nikad ne bi uzimao pare na deci jer i sam ima decu, urlao je na tog čoveka iz države. Taj je onda pokušavao da smiri Duću. Onda su se dogovorili da se šef raspita ko je to i kako uradio… – priseća se Bojan, i nastavlja:
– Otišao je onda sam u drugu sobu. Čuo sam da Duća telefonom priča sa nekim… Vikao je, psovao, je*ao je mater svima redom. To je trajalo neko vreme, pola sata, 45 minuta. Kad je izašao iz sobe, niko od nas nije smeo da mu se obrati.

Ko je bio Sredoje Šljukić Šljuka?

Sredoje Šljukić Šljuka

Šljuka je bio vođa jednog od najmoćnijih klanova u Beogradu, zvezdarskog klana, ubijen je 27. septembra 2002. godine kada se vozio auto-putem Beograd-Niš. Sa njim u kolima su bili njegov brat Zoran Šljukić i telohranitelj Velibor Ćirić. Sredoje i Zoran, poginuli su oko 23:50, kada je na audi a8 registarskih tablica „BG77.72“ što je ujedno i Šljukin datum rođenja, pucano iz sivog „audija 100“ sa zatamnjenim staklima.

Dok se auto za čijim je volanom sedeo Sredoje Šljukić, srednjom trakom približavao centru „Sava“, dva nepoznata automobila ispred njega, jedan u krajnje levoj, drugi u srednjoj kolovoznoj traci naglo su usporila kretanje. Tada levom trakom prilazi „audi 100“ i sa razdaljine od najviše dva metra, dvojica napadača ispaljuju više od 50 hitaca, u Šljukićevu stranu.

Vozačka vrata „audi A8“ pogodilo je više od 40 projektila. Šljuka je i pored teških rana uspeo da zaustavi vozilo. Njegov brat Zoran ranama je podlegao na licu mesta.

Pucnjavu je osim stanovnika iz okolnih blokova čula i policijska patrola, koja je potom sa nadvožnjaka videla zaustavljen audio, pored kojeg je mašući i dozivajući pomoć stajao lakše povređen Ćirović.

U prvom momentu misleći da se radi o kvaru, policajci su požurili da obezbede vozilo i tako spreče saobraćajnu nesreću. Kada su nepuni minut kasnije stigli do zaustavljenog vozila videli su o čemu se radi, pomogli su Ćiroviću da Sredoja Šljukića koji je davao znake života, premesti na zadnje sedište.

Telohranitelj je seo za volan i odvezao braću Šljukić u Urgentni centar, na putu do bolnice ranama je podlegao i Sredoje.

Druga verzija ovog događaja kaže da je Šljuka preminuo na licu mesta, a njegov brat Zoran na putu do bolnice.

Policija je ubrzo otkrila ubice Sredoja Šljukića, Sretka Kalinića i Milana Lukovića. Oni su demonstrirali su sav svoj ubilački „talenat“ i poslali poruku da dolazi vreme „zemunskog klana“ za koji ubijaju „momci koji ne umeju da promaše“.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar