OTKRIVAMO: Đilas platio ćutanje šofera-menadžera Bijelića 300.000 evra i tako izbegao robiju!

Javnost Srbije i dalje je u šoku zbog otkrića Đilasovih navodnih „pozajmica“ raznim ljudima i institucijama, a koje mu niko ne vraća, niti im Đilas traži da vrate te ogromne pare koje im je on praktično poklonio!

Zlonamerni kažu da je lako poklanjati tuđe pare, odnosno pare koje nisi zaradio nego si ih ukrao…

Na samom vrhu spiska tajkunskih “pozajmica” nalazi se Đilasov omiljeni zemljak iz Bosne Aleksandar Saša Bijelić, inače polupismeni bivši vozač Dragana Đilasa i gradski menadžer (!) u vreme kada je žuti tajkun Đilas SSP bio ministar u Vladi Srbije i gradonačelnik Beograda.

Đilasov “Multikom” je 2019. Bijelićevoj fantomskoj firmi “Ultra drajv rentakar” pozajmio čak 35.800.000 dinara, što je više od 300.000 evra! U finansijskim izveštajima nigde nema traga da je i jedan jedini dinar ove pozajmice do danas vraćen, pa se sasvim osnovano može pretpostaviti da je Đilas silnim kešom kupio ćutanje Bijelića, koji je danas funkcioner SSP, a koji je godinu dana nosio nanogicu u kućnom pritvoru zbog pljačke budžeta Beograda prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra. 

ARHIVA

Bijelić u neformalnom razgovoru rekao tužiocu da je Đilas odobrio mućke u poslu u kojem je Grad oštećen za više od 6.000.000 evra

BEOGRAD – Pljušte optužbe!

Aleksandar Bijelić, bivši gradski menadžer i jedan od najbližih saradnika lidera Demokratske stranke, priznao je da je Dragan Đilas znao za sve mućke i zloupotrebe u aferi „Bulevar“. U neformalnom razgovoru sa zamenikom višeg javnog tužioca Bijelić je, kako tvrdi naš izvor, pokazao spremnost da otkrije sve što zna o ovim malverzacijama, ali je onda iznenada „promenio ploču“. Kako Kurir saznaje, i sam Đilas bi uskoro mogao da bude pozvan na saslušanje u vezi s aferom „Bulevar“.

Pričaće i Đilas

– Tužilaštvo smatra da ima dovoljno elemenata za krivičnu odgovornost bivšeg gradonačelnika jer je potpisivanjem zaključka o spornim poslovima zloupotrebio službeni položaj – kaže izvor iz istrage i dodaje:

– Bijelić je, u neformalnom razgovoru, svu krivicu svalio na svog dojučerašnjeg šefa i objasnio da ništa ovako veliko nije moglo da se uradi bez njega. Međutim, kada je došlo vreme da zvanično kaže ono što zna, on je odlučio da ćuti. Sve to ukazuje na to da nije spreman da svoju kožu jeftino proda i da će tek da trguje – kaže izvor iz tužilaštva.

Svi ukazivali na Đilasa

Kako navodi naš sagovornik, pred zvanično saslušanje Bijelić se punih sat vremena konsultovao sa svojim braniocem. Šta mu je advokat tačno rekao, nije poznato, ali Bijelić je iznenada zaćutao.

– Ne želim da odgovaram na pitanja – rekao je pošto su završili dug razgovor.

Međutim, iako je on odlučio da ćuti, Marko Blagojević, bivši direktor Agencije za investicije i stanovanje, kao i njegov pomoćnik Radovan Drča, kako se nezvanično saznaje, bili su raspoloženi za razgovor, tokom kojeg su se međusobno optuživali, ali jednoglasno su uprli prstom upravo u Bijelića i Đilasa.

– U gradskoj upravi nijedan sektor nije mogao da se formira bez gradonačelnika, koji je kontrolisao rad i svih sektora i svih gradskih agencija – rekao je, navodno, Blagojević.

Ogromna šteta

Devetoro uhapšenih, podsetimo, sumnjiče se da su zloupotrebama položaja prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra oštetili budžet Beograda za više od 642 miliona dinara, odnosno za šest miliona evra. Kako se saznaje, tužilaštvo je predložilo da svima bude određen pritvor do 30 dana.

Svedok-saradnik

PROVERAVA SE I ULOGA PETROVIĆA

Slavko Božić, osnivač „Balkan gradnje“, kako se nezvanično saznaje, pokazao je spremnost da sarađuje sa tužilaštvom i otkrije uloge uhapšenih i političara u malverzacijama u vezi sa Bulevarom.

– On bi mogao mnogo toga da kaže jer je i vlasnica „Balkan gradnje“ Nada Ćubić na saslušanju izjavila da je upravo on taj koji je uveo šabačku firmu „Interkop“ u ovaj posao – otkriva izvor i objašnjava da tužilaštvo sumnja da iza tog preduzeća stoji bivši funkcioner DS Dušan Petrović. Ovu informaciju, međutim, juče je odbacio Božićev branilac, advokat Viktor Gostiljac.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar