OTKRIVAMO: Dijana Hrkalović bivšem funkcioneru MUP naredila da izvrši sabotažu kako bi zaštitila Velju Nevolju!

Dijana Hrkalović (34), bivša državna sekretarka u MUP, optužena je za dva krivična dela trgovine uticajem i Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je da se ona osudi na pet godina zatvora!


„Hrkalovićeva je okrivljenom Milenkoviću naložila da tužilaštvu i sudu ne dostavi blagovremeno izveštaj o veštačenju telefona Veljka Belivuka, koji je u tom trenutku bio osumnjičen da je ubio Miloševića. Tražila je od Milenkovića da njoj dostavi te analize, što je on i uradio“, navodi se u optužnom predlogu i precizira:

„Milenković nije odgovarao na više urgencija iz suda i tužilaštva, već je naredio svom potčinjenom Nikoli Raičkoviću da na DVD nareže izveštaj o veštačenju telefona i preda ga njemu. Taj DVD je potom dostavio Hrkalovićevoj, a Raičković je iz svojih računara izbrisao sve tragove da je narezao taj DVD, na Dijanin zahtev. Time je bilo otežano dokazivanje Belivukove krivice za ubistvo Miloševića“.

Vlastimir Milošević

Hrkalovićeva se po drugoj tački optužnice tereti i da je 1. decembra 2017. od tadašnjeg načelnika PU Novi Sad Šušnjića tražila da se kontroverzni Darko Elez „stavi na tajni nadzor“. Tako je, kako tužilaštvo smatra, „Elezu pružena zaštita od pratnje nekih drugih bezbednosnih službi“.

Elez je, inače, u Srbiji bio uhapšen 2009. i osuđen na devet godina zatvora kao vođa narko-bande. Dobio je prevremeni uslovni otpust iz zatvora u novembru 2017, a ponovo je uhapšen krajem prošle godine i u martu izručen u BiH, gde je nedavno osuđen na 15 godina robije zbog više teških krivičnih dela.

Što se tiče Belivuka i Miljkovića, oni su sa još 28 mafijaša uhapšeni 4. februara zbog serije svirepih ubistava i drugih teških zločina i od tad su u zatvoru. 

Ni slova o još tri prisluškivanja

U optužnom predlogu protiv Dijane Hrkalović ne pominje se da je ona tražila da se unište prisluškivani razgovori advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, uoči njegove likvidacije 28. jula 2018. na Novom Beogradu. Takođe, nema ni slova o nezakonitom prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar