Nebojša Pajkić: Ekološke proteste finansira CIA, a oni koji ih organizuju su JEFTINI PLAĆENICI!

Novi gost autora i voditelja emisije Vladimira Đukanovića bio je scenarista Nebojša Pajkić, tvorac  mnogih filmova, a pripada mu i jedan od najpoznatajih i najgledanijih svih vremena u Srbiji “Davitelj protiv davitelja”.

Na početku emisije Pajkić je govorio upravo o tome kako je pomenuti film nastao, te se osvrnuo na to ko su “davitelji” u današnje vreme:

– Mi smo imali u foršpici najavu da je metro u pripremi, i tada se govorilo o metrou. Metroa još uvek nema, ali ima davitelja koji su protiv metroa, ima dosta davitelja koji pokušavaju da spreče urbanizaciju i evropeizaciju Beograda – kaže poznati scenarista u emisiji “Ozbiljno sa Đukom”.

Na pitanje zašto se neki danas protive modernizaciji zemlje, pa samim tim i izgradnji metroa, Pajkić kaže da imamo taj problem jer nam je opozicija “ekstremno seljačka”, a pokušava da se predstavi urbanom:

– Što se tiče seljaka, oni su superiorni, sami seljaci, to je temelj Srbije, oni su ruralni, oni nam prave hranu, mi od njih zavisimo, a ti međuputaši koji glume urbane, a u stvari su izmučeni ruralnim korenima, oni nam prave probleme i njima smeta metro.

Pajkić kaže da su ekološki protesti besmisleni, te objasnio otkud sada zagriženost za to, taj moderni talas ekologije:

– Ta zagriženost dolazi iz fondova CIA, koji daju novac ne bi li se pravilo uznemiravanje u određenim sredinama koje njima nisu po volji, a mi im naročito nismo po volji i zato će ovde da ulažu taj novac. Ja sam čitao o tome, koliko CIA daje novca za ove aktivnosti i moram da kažem da je sitan, tako da ovo su jeftini plaćenici. Zbog čega oni izlaze i protestuju? Oni su plaćenici, koji dobijaju novac da bi nešto protestvovali: jednom protiv litijuma, drugi put protiv ovog ili onog. Šta oni uopšte znaju o litijumu? – pita Pajkić.

Đukanović i Pajkić su, između ostalog, razgovarali i o tome zašto je elita u Beogradu i Srbiji krajnje anacionalno nastrojena, zašto su uvek imali želju da se dodvore Hrvatskoj, kako je osoba kao Marko Vidojković proglašen knjževnikom, te šta se pokušava time što se svakodnevno vređaju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova porodica.

 

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar