MENE SU OPTUŽILI DA SAM KESOM ZADAVIO TAPIJA: Inspektor detaljno opisao šta se desilo u noći kada je slikar UMRO U POLICIJI!

Dragan Malešević Tapi umro je 29. oktobra 2002. godine u zgradi gradske policije kada je priveden na saslušanje, a kako mnogi smatraju, greškom usred policijske brutalnost – na kraju i izdahnuo u njihovim rukama.

Mene su optužili da sam ja zadavio Dragana Maleševića Tapija kesom, rekao je nekadašnji načelnik Odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

On je posle 20 godina progovorio o slučaju koji i dan danas intrigira javnost. Popović je detaljno opisao šta se desilo te noći kada je Tapi umro.

– Mi smo tada radili akciju ‘Beograd’ kako bi otkrili ko je ubio generala Boška Buhu. Radeći tu priču tužilac je jedno veče naredio da se Tapi privede na informativni razgovor u naše odeljenje.

Pošto je to bila akcija na nivou gradskog SUP-a mi smo zamolili kolege iz Četvrtog odeljenja (oni se bave drogom) da privedu Tapija i da ga dovedu kod nas. Doveli su čoveka dole, Tapi je seo i rekao da je imao tri infarkta. Zapalio je cigaru, pao na glavu. Došla je hitna i posle obdukcije je ustanovljeno da mu je pukla trbušna aorta – rekao je Popović.

On kaže da je njegova sreća bila što je to veče, mnogo ranije pre nego što je Tapi doveden, vodio akciju na širem području Beograda sa 50 operativaca gradskog SUP-a i 50 operativaca BIA-e.

Dragan Malešević Tapi
DRAGAN MALEŠEVIĆ TAPI

– Mi smo radili tu akciju do jedno 2 ujutru. Kad sam došao u kancelariju kolege su mi rekle šta se desilo. Pitao sam samo da li je urađena obdukcija. E onda stupaju na scenu Roćko Milović i Mile Novaković. Ne znam zašto mene nišane, ali oni kažu kako sam kesom zadavio Tapija i da sam tu kesu vratio u svoj pisaći sto.

Zamislite kakav bi ja trebalo delbičnina da budem da kesu sa DNK profilom pokojnog Maleševića vratim u svoj pisaći sto. Mene su saslušavali dosta puta, a onda je te gluposti prekinuo načelnik Resora javne bezbednosti Miša Milošević. On je rekao – ne možete nikoga više da privodite od tih ljudi dok ja ne budem bio obavešten – rekao je Popović.

On je istakao i da mu je Milorad Veljović, koji je tada bio šef Unutrašnje kontrole, govorio da treba da prizna i da sebi „olakša dušu“.

– Ajde Pope reci kako si zadavio Tapija i olakšaj sebi dušu.

– Zamislite taj razgovor. Srećom sam imo 100 očevidaca da nisam bio tu – ispričao je Popović.

On je potvrdio da je Tapi radio za službu Državne bezbednosti i istakao da je Tapi bio fenomenalan falsifikator.

Dragan Malešević Tapi umro je 29. oktobra 2002. godine u zgradi gradske policije kada je priveden na saslušanje, a kako mnogi smatraju, greškom usred policijske brutalnost – na kraju i izdahnuo u njihovim rukama.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar