Marinika Tepić saslušavana dva sata u policiji, ali ništa nije rekla!

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je nakon dvočasovnog saslušanja da je policiji rekla sve o svojim saznanjima koja se tiču, navodnog, podvođenja devojaka i žena u Jagodini u organizaciji predsednika skupštine opštine u tom gradu Dragana Markovića Palme, ali da nije htela da otkrije njihov identitet jer ne želi da ih dovede u opasnost.

– Stavila sam se na raspolaganje tužilaštvu, da kada potpiše posebnu zaštitu i dodeli status „posedno zaštićenog svedoka“ svim svedocima i žrtvama, u tom momentu ja ću se uključiti i biću na raspoalaganju sam 24 časa dnevno sa svim žrtvama i svedocima, a sada ih je najmanje sedam – rekla je Tepić novinarima nakon informativnog razgovora u Policijskoj upravi u Jagodini.

Istakla je da je da su neke od žrtava zaposlene u javnim preduzećima, ali ne sve.

Ona je istakla da jagodinskoj policiji nije smela da otkrije identitet tih ljudi i podsetila da su, kako kaže, i u samom tužilaštvu „priznali“ da nemaju poverenja u vođenje postupka u Jagodini, te da su delegirali predmet u Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Podsetimo, Tepićku je do zgrade policije dopratio predsednik SSP Dragan Ðilas, a među pristalicama koji su joj aplaudirali, bio je i Nebojša Zelenović, bivši gradonačelnik Šapca.

U pitanju je informativni razgo vor Tepićke sa policijom koji se obavlja po zahtevu tužilaštva za prikuljanje obaveštenja i informacija u vezi sa tim tvrdnjama.

Inače postupak u vezi sa ovim slučajem u petak je po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu iz Višeg javnog tužilaštva u Jagodini izmešten u Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Ovu odluku je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

Tepić je 19. aprila na konferenciji za novinare iznela tvrdnje za podvođenje devojaka i žena u Jagodini na račun Markovića, ali i drugih osoba.

Markovića je te optužbe odbacio, kao lažne, tvrdeći da se sve to dešava jer je predsednika Šp Dragana Ðilasa pozvao da objasni odakle mu novac na računaima na egzotičnim destinacijama.

Više javno tužilaštov u Jagodini je naložilo policiji da prikupi infomacije i obaveštenja o navodima Tepić i da ispita sve pomenute osobe u tom slučaju.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar