HRONIKA

Nezavisne dnevne novine

INSPEKTOR JOVIĆ JE BIO HEROJ! Ovo je policajac koji je uhapsio Velju Nevolju, a evo zašto su Hrkalovićevu vređali po hodnicima

Bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović još kao 27-godišnja devojka bila je vladar iz senke u MUP, tvrde upućeni u prilike u toj službi. O tome kako je postupala sa mnogo iskusnijim operativcima i ljudima od integriteta, najbolje se vidi na slučaju inspektora Dejana Jovića iz odeljenja za krvne i seksualne delikte, koji je nedavno preminuo od posledica korona virusa.

Urednik portala Kurir.rs Mladen Radulović dobro je upoznat sa izvrsnim radom ovog policajca, poznatom po borbi sa najokorelijim kriminalcima.

„Izbačeni iz službe, mnogi su umrli pod nerazjašnjenim okolnostima. Pomenuću inspektora Dejana Jovića kome je napakovana afera samo zato što se beskompromisno borio protiv kriminala. To se se njoj nije svideo, kasnije mu je napakovano hapšenje, bio u teškom psihičkom stanju“, rekao je Radulović.

PRIVEDENA DIJANA HRKALOVIĆ: Policija pretresa stan bivše državne sekretarke!

Inspektor Jović je radio ubistvo na šinama, radio je to sa iskustvom, bez bilo kakve protekcije. Borio se protiv kriminala i bio heroj, a njemu je napakovano hapšenje. On je radio na ubistvu na šinama, praktično je došao do ubica, uhapsio je Belivuka i Miljkovića, kasnije se spletom neverovatnih okolnosti oni pušteni iz pritvora“, rekao je Radulović.

Da podsetimo, Jović je radio i na drugim velikim slučajevima, a onda mu je nameštena afera da je zloupotrebio službeni položaj posle napretka u istrazi.

„Čak je bio nekoliko meseci bio u zatvoru zbog čega je bio i nekoliko meseci u zatvoru. Niko mu se na kraju nije ni izvinio, ni obratio, da mu se saopšti zašto je bio u pritvoru i ko mu je napakovao „, dodao je Radulović.

On se nada da će ljudi iz MUP koji su bili u nemilosti Dijane Hrkalović u javnosti progovoriti u narednim nedeljama i mesecima.

Ostavite komentar

Translate »