HRONIKA

Nezavisne dnevne novine

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić: Osuđujem napade na sveštenika SPC na Limanu, zašto Đilas i Bora Novaković nisu to osudili?!

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić danas je, reagujući na napade na sveštenika Srpske pravoslavne crkve na Limanu koji su se desili u protekle dve nedelje, najoštrije osudio svaki vid nasilja i dodao je da će se protiv nasilja uvek boriti.


„Nedopustivo je da se bilo koji građanin oseća nebezbedno u Novom Sadu, bez obzira na to koje je vere i nacije, bez obzira na to da li nosi mantiju, uniformu ili civilno odelo”, naveo je Đurić u saopštenju.

On je istakao da nije čuo da su lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, narodni poslanik u Skupštini Srbije Borislav Novaković ili Vladimir Jelić iz Pokreta obnove Kraljevine Srbije osudili nedavni napad na sveštenika SPC, dok je obilazio svoju parohiju u naselju Liman.

„To znači da je njima osim mržnje prema predsedniku Aleksandru Vučiću zajednički i vrednosni sistem u kome se promoviše nasilje. I to građani treba da znaju”, rekao je on.

Što se tiče pretnji Ani Lalić i Dinku Gruhonjiću, Đurić je ponovio da svaki oblik nasilja zaslužuje najoštriju osudu.

„To su ljudi koji vređaju srpski narod i ja se sa tim duboko ne slažem, ali javno osuđujem pretnje smrću za koje gospođa Lalić tvrdi da je dobila. I tu nema nikakve dileme, krivci se moraju otkriti i u skladu sa zakonom procesuirati”, rekao je on.

Hypetv.rs/D.M.A.

Ostavite komentar

Translate »