EKSKLUZIVNO: Objavljeni snimci maltretiranja zatvorenika u srpskom zatvoru! (VIDEO)

Isplivao je još jedan snimak brutalnog iživljavanja zatvorskog stražara nad nemoćnim osuđenikom koje su zabeležile bezbednosne kamere u zatvoru u Smederevu.

Na snimku se vidi zatvorski čuvar koji gađa pepeljarom zatvorenika, a zatim ga maltretira da je podigne sa zemlje. Snimak je nastao 3. maja ove godine. Izvori iz Tužilaštva u Smederevu portala Ucentar.rs, koji je ekskluzivno objavio snimak, navode da je stražar kasnije ponovo gađao zatvorenika, ali se to ne vidi.

Nedavno je inače objavljen još jedan snimak brutalnog maltretiranja i šamaranja zatvorenika iz istog zatvora,a nastao krajem marta, nakon čega se oglasila Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

UZKS je povodom uznemiravajućeg snimka koji se pojavio tokom vikenda saopštila da je na njemu prikazan pripadnik Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Smederevu koji je dobio otkaz zbog nasilničkog ponašanja prema osuđenom licu u martu.

– Reč je o jednom od dvojice komandira protiv kojih je upravnik zbog nasilničkog ponašanja pokrenuo odvojene disciplinske postupke i suspendovao ih sa posla istog trena pošto je obavešten da postoji sumnja da su počinili težu povredu radne dužnosti prema Zakonu o državnim službenicima i nasilničko ponašanje prema licima lišenim slobode prema Zakonu o izvršenju krivičnih sankcija. Utvrđivanje njihove odgovornosti je bilo otežano zbog činjenice da su komandiri pokušali da opstruiraju vođenje disciplinskog postupka tako što su izbegavali da prime poziv i daju svoje iskaze, a u dužem vremenskom periodu dostavljali upravi zavoda dokaze o privremenoj sprečenosti za rad što je prolongiralo ceo postupak – saopštila je UZKS.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar