DOLIJALA KUMA POLICIJSKE MAFIJE: Pritvor Hrkalovićevoj zbog mogućeg uticaja na svedoke!

Viši sud u Beogradu saopštio je da je bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović određen pritvor zbog postojanja okolnosti da bi na slobodi mogla da ometa postupak uticanjem na svedoke, a da joj se stavlja na teret da je izvršila produženo krivično delo trgovina uticajem.

Dijani Hrkalović određen je pritvor do 30 dana.

„Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu je u petak, nakon saslušanja okrivljene D. H., doneo rešenje kojim je prema okrivljenoj odredio pritvor koji može trajati najduže 30 dana i to zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi okrivljena boravkom na slobodi ometala postupak uticanjem na svedoke na osnovu člana 211 stav 1 tačka 2 ZKP“, ističe se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Protiv navedenog rešenja, dodaje se, okrivljena i branioci imaju pravo žalbe veću iz člana 21 stav 4 ZKP Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

„Okrivljenoj D. H. se stavlja na teret da je izvršila produženo krivično delo trgovina uticajem iz člana 366 stav 3 u vezi sa članom 61 Krivičnog zakonika“, naveo je Viši sud u Beogradu.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar