HRONIKA

Nezavisne dnevne novine

Crnogorskom sumnjivom „biznismenu“ Željku Rutoviću samo nanogica za upucavanje Peconija!

Apelacioni sud u Beogradu usvojio je žalbu Višeg javnog tužilaštva i odredio kućni pritvor uz nanogicu kontroverznom i sumnjivom crnogorskom „biznismenu“ Željku Rutoviću, kojem se ponavlja suđenje povodom optužbi da je u martu 2017. godine pucao u noge srpskom biznismenu Predragu Rankoviću.


Na tu odluku žalilo se tužilaštvo, a Apelacioni sud je usvojio njegovu žalbu i preinačio o ukidanju pritvora, tako što je Rutoviću odredio meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor uz elektronski nadzor), precizirala je portparol suda Mirjana Piljić.

Rutović je bio pravosnažno osuđen u odsustvu na dve godine i četiri meseca zatvora zbog ovog obračuna, nakon kojeg je bio u bekstvu do hapšenja krajem juna ove godine, a posle čega je tražio da mu se suđenje ponovi.

Njegov telohranitelj koji je uhapšen posle incidenta, Neđeljko Mumin, bio je osuđen na dve godine zatvora, a zimus je pušten sa izdržavanja kazne na uslovni otpust.

Rutović se tereti za krivična dela nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Prema presudi kojom je osuđen u odsustvu, on je 22. marta 2017. godine, uz pomoć telohranitelja koji je Rankovića onesposobio udarajući ga pištoljem u glavu, pucao u noge Rankoviću i teško ga telesno povredio.

Potom su sa još jednim NN licem nastavili da ga tuku čašama i flašama i drugim predmetima, pošto je Ranković pao na pod.

Peconi nije teretio Rutovića 

Ranković, koji u ovom postupku ima status oštećenog, nije se pridružio krivičnom gonjenju, niti je istakao zahtev za odštetu od Rutovića i Mumina.

On je, prilikom incidenta u hotelu „Park“, bio upucan u obe noge.

Ranković je vlasnik Hepi televizije i kompanije Imvej u okviru koje posluju brojna preduzeća.

Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma „Vidimo se u čitulji“, koji se bavio fenomenom „žestokih momaka“ iz kriminalne sredine u Srbiji početkom 1990-ih.

Ostavite komentar

Translate »