Beograd: Optužene nadrilekarke Aleksandra Paunović, Olgica Markanović i Olgica Lončar!

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv Aleksandre Paunovoć zbog opravdane sumnje da je pružala usluge „antiejdž“ medicine za čije obavljanje nije imala rešenje Ministarstva zdravlja.

Optužnim predlogom se tereti za krivično delo nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, a tužilaštvo traži od suda da je proglasi krivom i osudi po zakonu.

Njoj je stavljeno na teret da je 24. aprila prošle godine, u ulici Kneza Mihaila br. 21a, oštećenoj A.A. iglom sa špricem u predelu usana ubrizgala hijaluron, zbog čega se oštećena pobunila jer je mislila da se tretman radi aparatom „hijaluron pen“, koji je Paunovoćeva nudila putem „Instagrama“.

Usled ove intervencije oštećenoj ženi su se nakon određenog vremena iznad gornje usne pojavila ispupčenja, koja je naknadno morala da sanira.

Paunovoć je ove usluge pružala u svom kozmetičkom salonu „Aleks beauty estetic studio“ koji nije bio upisan u registar zdravstvenih ustanova Agencije za privredne registre.

Ona takođe nije imala odgovarajuću stručnu spremu i nije se pridržavala uslova propisanih aktima Ministarstva zdravlja.

Tužilaštvo u saopštenju podseća da je tkom dokaznog saslušalo okrivljenu koja je negirala izvršenje krivičnog dela, kao i oštećenu.

Preduzete su i druge dokazne radnje pretresanja prostorija koje okrivljena koristi, te su pribavljeni i dopisi Lekarske komore Srbije i Stomatološke komore Srbije, kojima je utvrđeno da okrivljena Paunović nije član tih komora, kao i da ne poseduje licencu za samostalan rad.

Takođe, pribavljeno je rešenje Agencije za privredne registre, iz kog proizlazi da je okrivljena registrovana kao preduzetnik Kozmetičkog salona „Aleks beauty estetic studio“, dok je fotografijama „Instagram“ naloga „alex_beauty_studio“ i „alex_studio“ utvrđeno da se na njima između ostalog nude usluge estetske medicine, kao i hijaluronski fileri iglom.

Prvo osnovno tužilaštvo od letos je podiglo još dve optužnice protiv Save Kneževića i njegove majke, kao i protiv Olgice Markanović takođe zbog nadrilekarstva. Za isto delo tereti se i Olgica Lončar optužnim predlogom Trećeg osnovnog javnog tužilaštva iz novembra.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar