Banja Luka: Ubica dobio 50.000 evra da ubije načelnika policije Bašića!

Aleksandar Miljatović je prilikom ispitivanja u policiji priznao da je ubio načelnika kriminalističke policije PU Prijedor, Radenka Bašića, kao i da je ubistvo plaćeno 50.000 evra, saznaje srpska novinska agencija SIA.

Ubijeni načelnik policije

Otkriveno je kako je Miljatović ispričao da je naručilac ubistva Dalibor Railić zvani Dugi iz Prijedora, a koji se nalazi u pritvoru na osnovu odluke Tužilaštva BiH, piše Srpskainfo. Osim Miljatovića, uhapšen je i njegov kum, koji prisustvovao dogovorima između njega i Railića.

Miljatović je nakon hapšenja doveden u službene prostorije, te je navodno pao prilikom ispitivanja na poligrafu. Nakon toga, sve je priznao inspektorima i ispričao do detalja kako je izvedena ova mučka likvidacija.

– Kada je suočen sa brojnim dokazima koje je policija prikupila protiv njega, odlučio je da sve prizna i da ispriča detalje. Doslovno je policiji ispričao kompletan plan likvidacije Bašića. Ispričao je kako ga je angažovao Railić, zatim kako je pripremano ubistvo i sam način izvršenja. Nakon toga, policijskim inspektorima je objasnio i kako se krio nakon ubistva, te da je dogovoreno da za ubistvo dobije 50.000 evra – kaže sagovornik SIA.

Zašto je Railić naručio ubistvo Bašića još se ne zna.

– Najverovatnije da je Railić saznao da Bašić ima neke informacije o njemu, zbog kojih bi mogao završiti u zatvoru – ističe izvor.

U vreme ubistva Miljatović je bio na zatvorskom dopustu.

Miljatović je osoba koja već iza sebe ima odsluženu kaznu za ubistvo. On je 2007. godine, zajedno sa tadašnjom devojkom Jelenom Tegel, ubio muškarca u Banjaluci. Zbog ovog slučaja oni su prozvani banjalučki Boni i Klajd.

Bašić je ubijen 21. marta kada je oko 6.50 krenuo na posao u Policijsku upravu Prijedor. Ubica ga je čekao u blizini njegove zgrade u prijedorskom naselju Pećani, prišao mu s leđa i ispalio hitac u glavu.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar