Aca Lukas o GRAND prevari: Viđao sam kako Saša Popović daje pevačima keš!

Prašina koja se podigla nakon što su mediji pisali o basnoslovnim honorarima koje primaju članovi žirija muzičkog takmičenja “Zvezde Granda” i dalje se ne sleže.

Klupko je počelo da se odomotava toliko da smo došli do toga kako je  “Grand” produkcija koja posluje u skliopu firme “Junajted media” Dragana Šolaka utajila ogroman porez!

U vrzino kolo iz koga više ne mogu da izađu “Grand” produkcija uplela se sama saopštenjem koje su izdali nakon pisanja medija o honorarima Ane Bekute, Jelene Karleuše, Marije Šerifović, Đorđa Davida, Dragana Stojkovića Bosanca i Viki Miljković kao stalnih članova žirija muzičkog takmičenja.

U saopštenju “Grand” produkcije se navodi kako članovi žirija nemaju ugovore sa produkcijom zaboravljajući da je doskorašnji suvlasnik Saša Popović pre dve godine rekao da Jelena Karleuša ne sedi u žiriju za džabe te daje za to odlično plaćena.

IMAJU PETLJU

Tokom jučeranjeg dana kontaktirali smo sa mnogim ljudima sa estrade, međutim samo su Elma Sinanović i Aca Lukas imali petlju da javno govore na ovu temu:

– S obzirom na to da nikada nisam bio plaćen od strane Saše Popovića i Granda moj producent Saša Mirković i ja smo pokrenuli tužbu protiv Granda u iznosu od devet miliona evra, za sve zloupotrebe mog lika i dela u emisiji “Zvezde Granda”. Viđao sam da Saša Popović isplaćuje kešom mnoge pevače, da li je na to plaćao porez ne znam- rekao je Aca Lukas, a njegov producent Saša Mirković dodao:

– Godinama unazad Grand, Saša Popović kao i sadašnji vlasnik Šolak izrabljuju pevače tako što imaju ugovore s njima koje su potpisali pre ulaska u takmičenje. Radi se o tome da se fiktivno potpiše dokument na 100 ili 1000. evra i na to plate porez a ostalo isplaćuju na crno odnosno u kešu. To se odnosi i na članove žirija muzičkog takmičenja, svojevremeno mi je to pričala Marija Šerifović koju sam lično ja ubacio u “Zvezde Granda” 2015. godine – objasnio je Saša Mirković.

SUĐENJE U TOKU

Prevarena je i Elma Sinanović koja se sudi sa “Grand” produkcijom i Sašom Popovićem.

– Imam jako loše iskustvo sa Grandom i Sašom Popovićem, što je poznato. Trenutno ne znam šta se dešava kod njih niti me zanima ali mogu da kažem da je on jedan prevarant. Meni je dužan mnogo para, a ako je meni dužan onda je i državi. Ne pratim takmičenje niti me ta kuća interesuje. Mi smo na sudu i čekam da se završi to kako bi mi vratio ono što meni pripada– zaključila je Elma Sinanović.

Podsetimo, mediji su objavili eksluzivna saznanja o tome da su članovi žirija za novu sezonu šoua “Zvezde Granda” dobili povišicu honorara. Tako je Bosanac ugovorio 500 evra više pa prima 2000. umesto 1500. evra po epizodi. Viki i Ana Bekuta umesto 2000. imaju 2.500 evra Marija Šerifovič i Jelena Karleuša su kasirale 1000. evra više pa sad zarađuju 4.500 odnosno 6.000 euvra po epizodi. Ako se uzme u obzir da u jednoj sezoni šoua ima četrdeset emisija dolazi se do podatka da če samo Jelena Karleuša ove sezone inkasirati oko 240.000 evra, Marija će uzeti 180.000 evra, Đorđe David 120.000, Bekuta i Viki po 100.000 te Bosanac 80.000 evra. 

Jedan član žirija koji nije hteo da mu se otkrije identitet  potvrdio je saznanja Kurira na temu honorara članova žirija.

– Vaš tekst je tačan, Grand sve mulja! To se sve na ruke isplaćuje, muljaju sve. Vaš tekst o honorarima je tačan u mom slučaju, mislim da je i za ostale članove žirija tako jedino mislim da Karleuša ima veći honorar. 

ADVOKAT GVOZDEN GRGUR TVRDI: GRAND JE POČINIO KRIVILNO DELO PORESKE UTAJE

Advokat Gvozden Grgur objasnio je šta znači raditi bez ugovora:

– Poslodavac je dužan u skladu sa zakonom da zaključi ugoovr o radu sa svakim zaposlenim. Da li će to biti ugovor o radu ili ugovor o delu to zavisi od potreba poslodavca. Ako to ne učini smatra se da zaposleni radi na crno. Na ovaj način poslodavac vrši krivično delo utaje poreza ukoliko iznos neplaćenog poreza iznosi milion dinara. Za krivično delo utaje poreza kazna može biti i do deset godina u zavisnosti od visine utajenog poreza– objašnjava advokat i dodaje:

– Što se tiče komentara u vašem tekstu da su u “Grand” produkciji članovi žirija radili besplatno, odnosno da su svoje radno angažovanje činili volonterski to bi možda moglo biti moguće kad bi Grand bio neprofitabilna organizacija. Zakon o volontiranju jasno predviđa da organizator volontiranja može biti preduzeće ili organizacija koja ne stiče dobit– objasnio je Grgur

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar