Uhapšena dvojica saradnika Veljka Belivuka (VIDEO)

Pripadnici MUP-a, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su članove organizovane kriminalne grupe „Principi“ S. R. (1988) i D. M. (1989), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo nad N. M. i Z. R. prošle godine.

S. R. se tereti da je, zajedno sa V. B, M. M, M. B, D. T, V. D, N. S, S. L, V. G, A. S, S. R i B. H., 10. avgusta prošle godine oteo N. M, kojeg su zatim odveli u naselje Ritopek i tamo ga, kako se sumnja, ubili, saopštio je MUP.

Osumnjičeni D. M. se tereti da je, 10. novembra prošle godine ubio Z. R.

Kako se sumnja, obojica osumnjičenih su višestruki izvršioci teških krivičnih dela i istaknuti članovi navedene organizovane kriminalne grupe.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, kaže se u saopštenju MUP-a.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, povodom hapšenja dvojice osumnjičenih, ponovio je da je MUP istrajan u borbi protiv svih vidova kriminala.

„Podizanje optužnice za neko krivično delo nije kraj rada policije. Svi koji učestvuju u vršenju krivičnih dela mogu da budu sigurni da ćemo ih tražiti i da ćemo ih pronaći, bez obzira da li su ubice ili su njihovi pomagači. Čestitam pripadnicima UKP-a i SBPOK-a što ne odustaju i ne zaboravljaju“, izjavio je ministar Vulin.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal je potvrđeno da uhapšeni pripadaju klanu Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja.

Belivuk i njegova grupa optuženi su za pet ubistava, otmice, silovanje i nedozvoljeno držanje droge i oružja.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar