HRONIKA

Nezavisne dnevne novine

TURSKA POLICIJA UHAPSILA UBICE VOĐE ŠKALJARSKOG KLANA JOVANA VUKOTIĆA!

U saopštenju turske policije navodi se da je Jovan Vukotić (42) iz Kotora, jedan od čelnih imena kriminalnog škaljarskog klana iz Crne Gore, pre tri godine uhvaćen u Turskoj, a zatim predat Srbiji, gde je ponovo pušten na slobodu.

Zabeleženo je da je Vukotić, koji je ilegalno ušao u Tursku, nastradao u oružanom napadu dvojice napadača na motoru u istanbulskoj četvrti Šišli dok su njegova supruga, dete i vozač preživeli napad.

Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala i Obaveštajni ogranak istanbulske policije pokrenuli su opsežnu istragu o ovom napadu koja je dala rezultat.

Nakon sprovedene istrage utvrđeno je da je napad organizovao Radoje Živković koji je navodno jedan od viđenijih članova kavačkog klana i to preko svojih veza u Turskoj. U akciji hapšenja sprovedenoj 16. septembra uhapšeno je ukupno 12 osoba među kojima su Živković i Zdravko Perunović.

Tokom pretresa zajedno s osobama zaplenjeno je 11 lažnih ličnih karata, šest lažnih pasoša i dva komada oružja koja je korišćeno u incidentu.

Ostavite komentar

Translate »