Podneta krivična prijava protiv Mila Đukanovića zbog vređanja SPC, Srbije i Vučića

Advokat Zdravko Đukanović podneo je Višem državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv predsednika Crne Gore Mila Đukanovića zbog izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje.

Zdravko Đukanović, koji je branilac biznismena Duška Kneževića, naveo da je crnogorski predsednik u intervju za “Јutarnji list” nazvao Srpsku pravoslavnu crkvu kvaziverskom zajednicom, a predsednika Srbije Aleksandra Vučića je uporedio sa Hitlerom i optužio ga da želi Kosovo i Metohiju bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca.

Ovakve netačne, ali opasne tvrdnje su, kako je navedeno, usmerene na izazivanju mržnje i netrpeljivosti prema srpskom narodu, a imajući u vidu funkciju koju Đukanović obavlja kao predsednik Crne Gore mogu imati nesagledive posledice.

– Do sada je Đukanović više puta prijavljivan za kvalifikovani, teški oblik krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje, ali očigledno da je tužilaštvo u Crnoj Gori i dalje zarobljeno i da ne reaguje ili ne sme da reaguje protiv njega – naveo je Kneževićev advokat.

On očekuje da se Milo Đukanović, za koga je pokrenut opoziv pred Skupštinom Crne Gore, sasluša pred nadležnim tužilaštvom, da se izjasni na sve bitne okolnosti ovog intervjua i da se protiv njega pokrene krivični postupak u kojem će biti kažnjen po zakonu.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar