Ovo je Dijanin KLJUČNI čovek: Branio je po Đilasovim medijima – ona ga slala u Srebrenicu da BLATI Srbiju

Kada je uhapšenu bivšu sekretarku MUP Dijanu Hrkalović preuzeo da brani Sead Spahović, razotkrivena je jedna od tajnih veza. Naime, simptomatično je to što je isti čovek svojevremeno zastupao bivšeg pripadnika Odeljenja za tajno praćenje MUP Milana Dumanovića, koji je, podsetimo, pokušavao da ucenjuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića nekakvim “materijalima” zbog kojih ga Dijana navodno drži u šaci.

Dumanović je bio i redovan sagovornik u medijima pod kontrolom Dragana Đilasa gde je indirektno branio Dijanu Hrkalović, iako to nije tako izgledalo. Dumanović je tada tvrdio da je lično Vučić postavio Dijanu na mesto državnog sekretara MUP, ali i da ona ima materijale koji kompromituju predsednika.

Iako je sve to izmišljotina, jasno je da je preko Dumanovića u stvari Dijana pokušala da šalje preteće poruke Vučiću po principu „ako padnem ja, padaš i ti” – dodaju naši sagovornici.

PROTIV SRBIJE…

Podsetimo i da su bivše Dumanovićeve kolege otkrile da je upravo on bio ključni Dijanin čovek i da ga je ona, po nalogu stranih službi, poslala u Srebrenicu kako bi lažnim svedočenjem naknadno diskreditovao Srbiju. Dumanoviću se sudilo da je odao službenu tajnu kada je u javnosti govorio o nepravilnostima u radu policije na komemoraciji u Potočarima 2015. godine, gde je napadnut tadašnji premijer Vučić.

U tom procesu Dumanovića je zastupao advokat Sead Spahović, koji danas zastupa i Dijanu Hrkalović. Spahović je u „slučaju Potočari” iznosio niz tvrdnji protiv bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović, koja je tada bila označena kao jedna od odgovornih za izdavanje naredbe tajnog praćenja.

„KORISNE BUDALE”

Bivši obaveštajac Božidar Spasić rekao je da je Dumanović „korisna budala” u rukama Dijane Hrkalović.

‒ Dumanović zna koliko je grešio, radio je isto mimo zakona kao i Dijana Hrkalović, ali napadajući predsednika pokušavaju da se predstave kao žrtve Vučićevog režima. Dumanović je u funkciji tog dela policijskog aparata koji nema nikakav kredibilitet – objašnjava Spasić.

On ukazuje na jasnu spregu stranog faktora, pojedinaca iz državnih struktura i opozicije u zaveri protiv Vučića i Srbije.

‒ Dijana Hrkalović, koju su državni organi pritvorili zbog trgovine uticajem u „slučaju ubistva na šinama”, nije mogla na svoju ruku da radi protiv Vučića i Srbije nego su tu prste umešali strani faktori. Za antidržavne poslove Dijana je imala veliku podršku spolja, a očigledno je i da su neki delovi naše opozicije u sprezi sa stranim službama kako bi destabilizovali zemlju. Jer kako drugačije objasniti što je u opozicionim medijima Dijana Hrkalović predstavljena kao žrtva, odmah im se nude usluge od iste ekipe advokata. Ovo je zajednički projekat na kojem su godinama angažovani – navodi Spasić.

ODBACIĆE I NJIH

Prema rečima bivšeg obaveštajca, nakon što opozicija i strani faktori do kraja iskoriste Dumanovića i Dijanu Hrkalović protiv države i Vučića, odbaciće ih kao smeće.

‒ Biće tu još advokata i pritisaka na državu da oslobodi Dijanu Hrkalović. Jedno je sigurno, Dijana će se pridružiti Dumanoviću u ulozi sagovornika u opozicionim medijima, nakon čega će verovatno biti neupotrebljivi za bilo koju ulogu u političkim igrama – zaključuje Spasić.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar