OTKRIVAMO: UBICA JE MRZEO ĐOKIĆE, PLJAČKA NIJE BILA RAZLOG POGUBLJENJA!

RSS Radio SPORT

 • Audi preko Zaubera ulazi u Formulu 1
  Nemački proizvođač automobila Audi kupio je manjinski paket deonica Zauber grupe, saopštila je danas švajcarska kompanija. „Zauber grupa sa ponosom objavljuje da je, prema planovima iz oktobra prošle godine, Audi stekao manjinski udeo u Zauber grupi. Ovo je važna prekretnica na putu ulaska Audija u Formulu 1, koji je planiran za 2026, u kojem će […]
 • Realu pripao evroligaški “El klasiko“, Valensija u Berlinu nadigrala Albu
  Košarkaši Real Madrida su posle produžetka savladali Barselonu 91:86. Valensija je u okviru 21. kola Evrolige savladala Albu u Berlinu 94:88. „Kraljevski klub“ je ovom pobedom uspeo da i ovo kolo završi na vodećoj poziciji, dok bi Barselona mogla stagnirati sa 4. pozicije. U drugoj četvrtini domaćin je zaigrao bolje, imali su više akcija, pokušavali […]
 • Evroligaški „večiti derbi“: Šta se sve izdešavalo u Crvenoj zvezdi i Partizanu?
  Drugi evroligaški „večiti derbi“ između Crvene zvezde i Partizana igra se u hali „Aleksandar Nikolić“ od 19 časova. Crveno-beli domaćini su trijumfovali u prvom susretu u najjačoj evropskoj košarkaškoj ligi. U meču 21. kola imaju priliku da „počiste“ najljućeg rivala u međusobnom skoru, a Partizan traži revanš. Antologijski susret najvećih srpskih klubova u Evroligi 8. decembra […]
 • Teniski savez Australije: Odgovorni uklonjeni iz kompleksa, važno je da se ne prave smetnje
  Teniski savez Australije oglasio se saopštenjem i potvrdio da Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, nakon incidenta sa navijačima i ruskim zastavama, neće prisustvovati polufinalu između Đokovića i Tomija Pola. „Posle događaja u sredu uveče, u saradnji sa članovima obezbeđenja i policije reagovali smo brzo kako bismo odgovorne uklonili iz kompleksa. Tokom turnira razgovarali smo sa […]
 • Cicipas čeka Đokovića u finalu Australijan opena!
  Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio 20. tenisera sveta Rusa Karena Hačanova posle četiri seta, 7:6, 6:4, 6:7, 6:3. Četvrti igrač sveta pobedio je posle tri sata i 24 minuta. Cicipas je u prvom setu vodio sa 3:1 i 5:3, ali je ruski teniser […]

Nesumnjivo je da su Đokići opljačkani, ali sve ukazuje da to nije bio jedini razlog za njihovo pogubljenje.


Organi gonjenja veruju da je ubica imao samo jedan problem, kako da uđe u vozilo porodice Đokić, a da je nakon toga, samo sproveo dobro razrađen plan.

– Nesumnjivo je da je duže vreme pratio njihovo kretanje, zato se proveravaju kamere video nadzora u Moravcu kako bi se utvrdilo prisustvo neke osobe koja nije imala opravdanog razloga da se tu zadržava. Sve ukazuje da ih je 26. septembra nakon što su oko ponoći krenuli put Aleksinca od kuće Goranove majke u Moravcu, neko presreo, a zatim ušao u njihov automobil.

Kada je ubica ušao u kola, lako je sproveo u delo zločinački plan

Jedini problem ubici je predstavljalo baš to, kako da inače nepoverljivog Đokića navede da ga pusti u kola. Za to postoje dve mogućnosti, ili ga je poznavao, što je verovatnije ili se prerušio u uniformu, što bi Gorana navelo da pomisli da je policijski službenik. Kad se našao u vozilu, bilo mu je lako, Goran je bio praktično invalid zbog problema sa kukovima, ne bi mogao da mu se ozbiljnije suprotstavi čak i da nije bio naoružan – navodi naš sagovornik upoznat sa ovim slučajem.

– Gordana je po prirodi bila mirna i plašljiva žena, a Lidija je verovatno bila uspaničena. Sve ukazuje da je prvo pucao u Gordanu sa zadnjeg sedišta, metak je pogodio u grudi, ali moguće je da nije odmah umrla. Na taj način je Goranu stavio do znanja da je spreman na sve. Pretpostavlja se da je onda Lidiji, za koju je znao da bi Goran za nju učinio sve, stavio pištolj na čelo i prinudio ga da ode do stare separacije u ataru sela Moravac.

On se verovatno nadao da će ubica bar nju poštedeti, pa je pristajao na sve. Kada su došli do mesta zvanog Dudine bare, pucao je u sve troje, čak i u već ranjenu, a možda i mrtvu Gordanu. Na tom mestu su za sada pronađene tri čaure koje potvrđuju ovu verziju događaja kao i veća količina krvi što je dokaz da su tu usmrćeni, a zatim i spaljeni – dodaje naš izvor.

Nisu usmrćeni Đokićevim pištoljem

Iako se spekulisalo da je porodica možda usmrćena Goranovim pištoljem, ta mogućnost je isključena.

– Đokić je imao oružje koje je, kao verujemo, nosio sa sobom, ali radi se o revolveru. To oružje ima burence, ne izbacuje čaure. Ona koja je nađena u kolima i ostale pronađene na mestu ubistva su kalibra devet milimetara i ispaljene su iz pištolja. Ne isključuje se mogućnost da ga je ubica sakrio, bacio u reku ili ga se na drugi način otarasio.

Ovo iz razloga što je kriminalcima poznato da se na osnovu čaura može doći do oružja. Tragovi udarne igle na čauri kao i urezi koji na njoj ostaju prilikom prolaska kroz cev su jedinstveni, kao otisak prsta. Probnim pucanjem i poređenjem tokom balističke analize, nesumnjivo se može utvrditi da li je pucano iz istog oružja. Proveriće se i čaure iz ranijih krivičnih dela da bi se ustanovilo eventualno poklapanje da bi se utvrdili da li je isto oružje nekada korišćeno što može dovesti do identifikacije izvršioca – objašnjava naš sagovornik.

Pljačka nije bila jedini razlog pogubljenja, ubica je mrzeo Đokiće

Nesumnjivo je da su Đokići opljačkani, ali sve ukazuje da to nije bio jedini razlog za njihovo pogubljenje.

– Da je samo želeo da ih opljačka, izvršilac bi to mogao da učini na mnogo benigniji način. S obzirom na to da ih je pratio, znao je gde su ostavili vozilo u kojem je Goran držao novac. Mogao je da ga ukrade, imao je mogućnost da ih zaustavi na prevaru ili uz oružanu pretnju, da ih istera iz kola i da se tako domogne novca. Takođe, nakon ubistva mogao je da uzme Goranove ključeve od stana i menjačnice i da ukrade novac koji se tamo nalazio. Imao je vremena, jer je njihov nestanak prijavljen tek posle dva dana.

Međutim, stan nije bio ispreturan, u njemu je bilo novca, a ista stvar je bilo u menjačnici, novac nije diran. Onaj kome je na umu samo pljačka, odneo bi i nakit žrtava, što se nije desilo. Sve ukazuje da je Đokiće mnogo mrzeo i to istragu usmerava ka onima koji su od Gorana pozajmljivali novac. Ali tu je policija naišla na ćorsokak jer sveske sa imenima dužnika nema, ili je izvršilac spalio ili je odneo sa sobom kao i Goranovo oružje. Ni od kakve pomoći u njihovoj identifikaciji nije ni Goranova rodbina, jer on ni najbližima nikada nije govorio detaljnije o svojim poslovima. Na pitanje kako mu ide posao, uvek bi lakonski odgovarao sa: – Dobro je, dobro ! I tu bi stavio tačku – objašnjava naš izvor.

 

Ubice nosile rukavice?

Više se ne isključuje mogućnost da je bio samo jedan, ali dobro pripremljen ubica.

– Moguće je da je radio sam, vrlo verovatno da je nosio rukavice jer manjkaju tragovi koje bi inače morao da ostavi. Nakon što je spalio vozilo desetak kilometara dalje od mesta gde je likvidirao porodicu, nije mu bio neophodan prevoz. Imao je vremena, bilo je gluvo doba noći, a tek nekoliko kilometara ga je delilo od Donje Trnave i Tešice – kaže naš sagovornik upućen u ovaj slučaj.

Smatra da ima rešenje za misteriju kako niko nije primetio vatru koja je gorela i u Dudinim barama i u šumi gde su kola spaljena.

– Na mestu gde su nađena tela bilo je tragova paljevine i od ranije. Meštani su tu spaljivali smeće, stare gume, pa čak i da je neko primetio vatru i u gluvo doba noći, mogao bi pomisliti da je to posledica takve aktivnosti. Još teže je bilo primetiti paljevinu automobila jer je bio sakriven u dubokoj šumi, dalje od naseljenih mesta – navodi naš izvor.

Ubica bio angažovan na vađenju peska iz Južne Morave?

Ono što može biti dodatni trag u istrazi je što su Đokići pogubljeni kod stare separacije u Moravcu, a vozilo je spaljeno takođe kod separacije u Tešici pa nije nemoguće da je ubica nekada bio angažovan na radovima na eksploataciji peska.

Da podsetimo, Đokići su nestali u noći između 26. i 27. septembra a nakon potrage tokom koje su korišćeni i policijski helikopteri, njihova tela pronađena su 2. oktobra u jami pokrivenoj daskama.

RSS Kliknite.ga

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar