OPASNO: Priština grupiše specijalne jedinice iz svih gradova Kosova sa ciljem da krenu na Sever KiM!

Privremene albanske institucije na Kosovu i Metohiji dovlače interventne policijske jedinice iz Đakovice, Prizrena, Peći i Gnjilana u Prištinu sa ciljem da krenu na sever KiM, nezvanično saznaje SIA!


Prema tim saznanjima, plan Prištine je da grupiše dovoljno sprecijalaca pod punom ratnom opremom i uputi ih na sever Kosova i Metohije…Podsetimo, specijalne jedinice takozvane Kosovske policije Rosu raspoređene su jutros na dva administrativna prelaza prelaza sa centralnom Srbijom, Jarinju i Brnjaku.

Pripadnici specijalne jedinice Rosu su jutros stigli na dva prelaza na severu Kosova i Metohije sa oko 20 vozila, od čega više od 10 blindiranih.

Nešto kasnije, Srbi sa severa KiM blokirali su puteve ka Jarinju i Brnjaku sa oko 300 automobila.

Kako javlja reporter Kosovo onlajna sa Jarinja, veliki broj nezadovoljnih građana okupio se zbog pojačanog prisustva specijalnih jedinica Rosu i najavljenog uspostavljanja reciprociteta, od strane vlasti u Prištini, za saobraćajne tablice sa oznakama Republike Srbije.

Oni su zaustavili sauobraćaj u obe kolovozne trake, a specijalne jedinice Rosu traže od njih da se raziđu. Na Jarinju je trenutno primetna velika tenzija.

Tim povodom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 10 časova hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar