Novi Sad: Pijani sin Bore Pajsera, „žutog lopova“ Vuka Jeremića, demolirao prostorije SNS!

Sin propalog političara Borislava Novakovića zvanog Bora Pajser, bivšeg „žutog lopova“ Demokratske stranke a sada potpredsednika Narodne stranke i predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Novom Sada, Nikola Novaković (23) noćas je mrtav pijan razbijao izloge na prostorijama SNS u tom gradu.


Osumnjičeni Nikola Novaković je alkotestiran i tom prilikom je utvrđeno da ima preko 1.8 promila alkohola u krvi. Policija ga je privela.

Bora Novaković je bivši gradonačelnik Novog Sada, potpredsednik Narodne stranke i glavni čovek Narodne stranke u ovom gradu. 

Podsetimo, ovo nije prvi put da su izlozi na prostorijama SNS razbijeni. Prostorije Srpske napredne stranke, na dva mesna odbora u Novom Sadu, razbijene su na Badnji dan 2020. godine, u noći između nedelje i ponedeljka.

„Vandali su očigledno delovali sinhronizovano i to na Badnji dan, jedan od najvećih pravoslavnih praznika, svojim delima šire mržnju. Uvereni smo da su vandali današnji dan namerno izabrali. Ovim činom podsetili su nas i na tragične dane srpskog naroda u NDH iz Drugog svetskog rata, gde su najveći zločini počinjeni upravo na Badnji dan i Božić“ naveli su tada iz SNS u saopštenju.

„Znajući da će na predstojećim izborima cenzus za njih predstavljati mislenu imenicu, a u nemoći da na ulici osvoje vlast, ponovo su posegnuli za najprimitivnijim metodama delovanja kojima su očigledno skloni“, naveli su u saopštenju.

KO SU NOVAKOVIĆI?

Sin Borislava Novakovića, bivšeg gradonačelnika Novog Sada i predsednika pokrajinskog odbora Narodne stranke Vuka Jeremića, Nikola Novaković osumnjičen je za razbijanje i demoliranje prostorija SNS-a u Novom Sadu, na Bulevaru oslobođenja, u vidno alkoholisanom stanju.

Bora Pajser, široj javnosti poznatiji zbog “Afere Solun”, kada je glasao o Zakonu o radu 3. decembra 2001. godine iz Soluna, odnosno kada je neko koristio njegovu poslaničku karticu, dok je bio na službenom putu u Solunu. Do danas nije obavljena zvanična istraga, a nijedna strana nije pružila dokaze da je Novaković bio u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

U septembru 2013. godine Novaković je hapšen zbog sumnje da je od 2007. do 2010. oštetio budžet grada Novog Sada za oko 1,3 miliona evra. U tom trenutku bio je šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine.

Novaković je bio uhapšen i krajem novembra 2014. godine, a u pritvoru je proveo 30 dana, zbog malverzacija dok je bio na poziciji direktora Zavoda za izgradnju grada. Uhapšen je zbog sumnje da je od 2007. do 2010. godine oštetio budžet grada za oko 1,3 miliona vera.

Ali, tu nije kraj Borinim incidentima. On je u septembru 2018. godine priveden zbog protivljenja opštinskoj odluci da se ukloni bašta kafića u Vrbasu, čiji je neformalni suvlasnik bio Ognjen Vujičić iz Narodne stranke. Tada je Novaković napao prisutne policajce uz reči: “Ja sam narodni poslanik, a šta ste vi?!”

Za vreme Borinog rukovodstva nekadašnjim ZIG-om, pokreće se ideja za novi urbanistički projekat- “Novi Sad na vodi”. Upravo protiv njega se Novaković se sada bori- protiv projekta čiji je idejni tvorac. Motiv Novakovićeve borbe nije zastupanje interesa građana, jer bi ova borba počela još davno, onda kada je Novaković prvobitno došao u susret sa ovom idejom i projektom, odnosno kada je direktno obavljao funkciju sa koje je mogao da utiče na dalji razvoj ovog projekta. Reč je o zloupotrebi projekta od velikog značaja, kako bi se sve aktivnosti u vezi sa njim politički obojile.

S kim si, takav si- najbolje opisuje novosadski duo Vuka Jeremića. Bora Novaković je za desnu ruku izabrao Predraga Dragojevića, koji ima čak pet krivičnih prijava- falsifikovanje novca, nošenja oružja, nanošenje teških telesnih povreda, samo su neke od prijava.

Bora i njegovi stranački pajtosi našli su se u žiži lokalne javnosti kada je na intrnetu osvanula slika ekrana na kom se nalazi prepiska iz grupe aktivista Narodne stranke u Novom Sadu. Tada će se javnost prvi put upoznati sa Borinim “Pajser brigadama”, jer se upravo u toj prepisci razmatrala ideja osnivanje jedne ovakve skupine. Potreba za organizovanjem ekipe za uvođenje reda među neistomišljenicima, rezultat je fijaska koji je usledio nakon jednog od performansa Novakovićevih ljudi.

Da iver ne pada daleko od klade, najbolje pokazuje snimak demoliranja prostorija Srpske napredne stranke, čiji je glavni akter Borin sin Nikola. Mladi Novaković u videu koji su zabeležile sigurnosne kamere postupa upravo onako, kako Bora pokušava da oboji političko delovanje svojih oponenata. Sve o čemu je tata Bora pričao, kada je reč o obrascu ponašanja političke konkurencije, sada pada u vodu, jer optužbe da su huliganski maniri potpis SNS-a, ne piju vodu kada se upravo tako ponaša njegov rođeni sin.

Borislav Novaković još uvek se nije javno oglasio povodom sinoćnjeg incidenta.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar