Kako je raskrinkan deo crnogorske narko-mafije u Sloveniji?

Slovenački ogranak kavačkog klana raskrinkali su prikriveni islednici, koji su glumili kupce velikih količina droge i kurire, navodi se u dokumentima slovenačkih istražitelja.


Kako je otkriveno, u avgustu prošle godine najmanje tri agenta dobila su zadatak da otkriju ko je u grupi zadužen za nabavljanje i prodaju heroina i kojim kanalima droga stiže u Sloveniju. Tokom praćenja grupe navodno su prikupili sve dokaze i otkrili celokupnu šemu klana, uključujući i to ko je šef, ko dobavljač kokaina, a ko kurir.

Kokain koji je nađen na Malti

– Otkrivene su lokacije na kojima se krije novac, gde su štekovi za drogu i kome i na koji način se ona plasira – otkrili su izvori.

Osim tajnog agenta koji je glumio člana klana, na svojoj poziciji imali su i agenta koji je glumio kupca iz Italije i nadimak mu je bio Žabar.

– Kada je kupio drogu, žalio se na kvalitet heroina, pa je dobio šansu da proba novi. Dogovorili su da šifra za heroin bude „burek“ i da se tako naručuje. Kada je Žabar dobio novu pošiljku, na njoj su pronađeni otisci više pripadnika grupe – otkriveno je kako su skriveni islednici potpuno razotkrili veliku kriminalnu grupu, za koju se sumnja da je prošvercovala najmanje 790 kilograma kokaina.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar