HRONIKA

Nezavisne dnevne novine

DOLIJAO: Marko Pjanović uhapšen sinoć u Bijeljini!

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske locirali su u Bijeljini, a zatim i uhapsili Marka Pjanovića iz Brčkog, za kojim je MUP Srbije raspisao Inerpolovu poternicu.

Prethodno je i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo međunarodnu poternicu za Pjanovićem zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara u Rušnju, kod Beograda.

Kako prenose lokalni mediji pozivajući se na nezvanična saznanja, Pjanović je jedan od vođa navijačke grupe Partizana pod nazivom „Šedouz”. On je, tvrde isti izvori, blizak sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, kojima se u Beogradu sudi za više ubistava. Mediji prenose i da je posle pogibije Siniše Radovanovića Škilja, bivšeg vođe navijača iz Brčkog, Pjanović došao na čelo te grupe, inače poznate po incidentima, a pominje se i u vezi sa pucnjavom na navijače Crvene zvezde u tom gradu, piše portal Hype TV.

Prema nezvaničnim saznanjima, Pjanović i njegova devojka, studentkinja Azra Šabanović (22), koja je preksinoć uhapšena u Sarajevu, došli su dan pre ubistva na Radoševićev plac za prodaju automobila, radi navodne prodaje jednog vozila. Trebalo je da se sutradan ponovo sretnu, ali su umesto njih došle ubice.

Ostavite komentar

Translate »