BIA proširila krivičnu prijavu protiv bivšeg policajca Milana Dumanovića

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) proširila je krivičnu prijavu koju je podnela protiv bivšeg pripadnika Odeljenja za opservaciju i dokumentovanje MUP-a Srbije Milana Dumanovića, dopisujući izjave koje je dao u još dve televizijske emisije.

Kako Dumanović ističe, u pitanju su njegova gostovanja na zrenjaniskoj KTV i emisiji na kanalu TV Tain koji se emituje na internet platformi Jutjub.

– Oni su dopisali moju izjavu da BIA kontroliše sve kriminalne organizacije u zemlji, kao i izjavu o njihovom uticaju na određivanje cena proizvođača voća. Međutim, tu drugu izjavu nisu bili u stanju ni ispravno da citiraju, pošto su oni napisali da sam ja rekao da BIA određuje cene proizvođačima voća, što ja nisam rekao, kaže Dumanović.

Podsetimo, BIA je krivčnu prijavu protiv Dumanovića podnela zbog gostovanja u emisiji “Utisak nedelje” u kojoj je istakao da “BIA i Srpska napredna stranka dele novac od droge”. BIA je u prijavi navela da je Dumanović time počinio krivično delo izazivanje panike.

Dumanović je već jednom saslušan u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu, a nakon proširenja prijave pozvan je i drugi put na razgovor sa tužiocem. On je, kako navodi, stekao utisak da je tužilac bio spreman da okonča istražne radnje pre nego što je došlo proširenje prijave.

– To je verovatno i bila poena BIA. Oni će verovatno od sada proširivati prijavu nakon svakog mog gostovanja. Sve to rade kako bi me sprečili da javno govorim. Međutim, istraga ne može da traje u nedogled. Tužilac mora da ili odustane od krivičnog gonjenja ili da podigne optužni akt. Ja se lično radujem sudskom postupku, dok će BIA verovatno učiniti sve da se to odloži jer znaju da bi se na sudu još više osramotili, navodi Dumanović.

Podsetimo, Dumanović i njegov kolega Mladen Trbović se terete za odavanje poverljivih podataka, jer su javno izneli nezakonite postupke bivših rukovodioca Ministarstva unutrašnjih poslova. Njih dvojica su otpušteni nakon javno iznetih tvrdnji, a postupak koji se pred Višim sudom u Beogradu vodi protiv njih je zatvoren za javnost.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar